2020. november 30-án hatályba lépett a 24/2020. (VII.3.) ITM rendelet az “egyes szórakoztatási célú berendezések, létesítmények és ideiglenes szerkezetek, valamint szórakozási célú sporteszközök biztonságosságáról”, mely a korábbi, 7/2007. (I.22.) GKM rendeletet váltotta fel a mutatványos berendezések biztonságosságáról. Az ITM rendelet teljes és mindenkor hatályos szövegét a következő linken találja: 24/2020.(VII.3.) ITM rendelet

A 24/2020. (VII.3.) ITM rendelet széleskörű követelményeket támaszt az egyes szórakoztatási célú berendezések, létesítmények és ideiglenes szerkezetek, valamint szórakozási célú sporteszközök tervezésével, gyártásával, kivitelezésével kapcsolatban, előírja az üzemeltető pontos feladatait, valamint szabályozza az időszakos műszaki vizsgálatot. Új követelményeket támaszt felújítással kapcsolatban is.

Segítségképpen összeállítottunk néhány dokumentumot, mely leírja a TechnoTestor Kft által alkalmazott főbb követelményeket a fent említett ITM rendelet hatálya alá tartozó eszközeinek, berendezéseinek tanúsításához. Kérjük olvassa át minden esetben mielőtt a tanúsítást igényelné, hogy kellőképpen fel tudjon készülni a megfelelőség értékelési eljárásra.

KALANDPARKOK, KÖTÉLPÁLYÁK ÜZEMELTETŐI SZÁMÁRA:

  • Új kalandpark tanúsítása és újratanúsítás: Kérjük készítse elő parkját a tanúsításra az alábbi “Kalandparkok biztonsági követelményei tanúsításhoz” dokumentum szerint.
  • KÖTELEZŐ UTÓELLENŐRZÉS már tanúsítvánnyal rendelkező kalandparkok számára: A TechnoTestor Kft minden, hatálya alá tartozó kalandpark számára 2021. január hónapban email utján történő kiértesítéssel utóellenőrzést rendelt el, mely feltételét képezi a következő szenonnyitásnak. Kérjük töltse le és küldje vissza az itt található utóellenőrzési nyilatkozatot az abban előírt munkálatok elvégzése után, legkésőbb 2021. március 15-ig!! Ennek elmulasztásával kalandparkja a következő szezonban nem üzemelhet!

SZÓRAKOZTATÁSI CÉLÚ BERENDEZÉSEK, LÉTESÍTMÉNYEK ÉS IDEIGLENES SZERKEZETEK, VALAMINT SZÓRAKOZÁSI CÉLÚ SPORTESZKÖZÖK ÜZEMELTETŐI RÉSZÉRE: